marți, 22 noiembrie 2011

Demnitar prins că (nu) fură


O incredibilă ştire de ultimă oră ne parvine de la Secretariatul General al Guvernului. Demnitarul – să-i spunem - Dumitru D. , care lucra ca şi contractor de licitaţii la departamentul de drumuri din Ministerul Transporturilor, deşi uns în funcţie de mai bine de un an a fost prins că (nu) fura şi refuza în mod sistematic să ia şpagă. Cităm din conferinţa de presă organizată cu ocazia prinderii lui:

Purtător de cuvânt: Suntem uimiţi de acest comportament absolut anormal pentru un demnitar cu această functie. Guvernul îşi exprimă profunda consternare şi îngrijorare cu privire la acest comportament, total incompatibil cu functia pe care D.D. o deţine

Reporter: Dar totuşi cum a fost prins sus-numitul că (nu) desfăşura activităţile specifice de furăciune?

Pdc: Suspiciuni au existat încă din prima lună după investitură, când a permis accesul la o licitaţie importantă unei firme care (nu) dăduse şpagă la minister. S-a crezut iniţial că este o afacere personală a sus-numitului, lucru întrucâtva normal, având în vedere că era proaspăt în funcţie şi trebuia să-şi facă plinul prima dată. S-a suspectat chiar că ar fi vorba de prostie. În timp însă s-a dovedit că un e aşa, iar lucrurile s-au agravat…

Reporter: Care a fost picătura care a umplut paharul?

Pdc: Ei bine, acum o lună, o firmă respectabilă cu care am lucrat foarte bine în trecut, băieti buni, cotizanţi serioşi şi în campania electorală l-au contactat pe D.D. pentru a realiza o tranzacţie absolut normală de mituire pentru câştigarea unei licitaţii pentru tronsonul de autostradă Deva-Sibiu. Atunci, contractorul de licitatii parcă a înebunit. Nu numai că a refuzat suma care i se oferea, ba a sesizat şi poliţia pentru o aşa-zisă “încercare de mituire a funcţionarului public”. Este un tupeu nemaivăzut. Cum să deranjezi poliţia pentru aşa ceva? Doar ei ar trebui să ne apere de observatorii UE, nu de clienţii noştri oneşti.

Reporter: Care este paguba estimată pe care a provocat-o funcţionarul (ne)corupt?

Pdc: Este foarte greu de estimat. O comisie de evaluare a fost formată pe loc pentru evaluarea prejudiciului. Asupra lui D.D planeaza însă acuzatii grave. În primul rând firma respectivă s-a retras de la licitaţie, deci autostrada nu va fi începută mai devreme de doi ani, asta doar dacă se va găsi o altă firmă la fel de bun platnică. Să nu mai vorbim de faptul că o grămadă de funcţionari superiori au rămas cu vilele începute şi rate de leasing la maşini neachitate din cauza lui D.D. Ce vină au aceşti bieţi oameni? Au contat doar pe un venit carea ani de zile a fost sigur şi acum s-a evaporat din cauza unui nemernic de funcţionar. Criza asta e nemiloasă.

Reporter: Ce veţi face în continuare?

Pdc: Am şi iniţiat procedura de demitere a respectivului din toate funcţiile. Analizăm retragerea sprijinului politic şi destituirea din PDL. În plus, mai mulţi colegi, pe care acţiunile respectivului i-au afectat în mod direct vor să ceară daune în instanţă. Ce e şi mai grav, opoziţia ne dă cu tifla şi cere postul respectiv pentru PSD. Citez din telegrama primită azi-dimineaţă la sediul partidului nostru:

“Este inacceptabil şi ilar faptul că puterea a ajuns în situaţia jalnică de a nu mai avea oameni competenţi pentru asemenea posturi importante în stat. Aceasta dovedeste odată în plus erodarea la care PDL a fost expusă de iresponsabilul guvern Boc. Pe vremea lui Năstase asemenea elemente nu aveau  şansa de a obţine nici măcar un post de consilier în cel mai mic sat din Moldova.
Solicităm ca acest post să fie oferit PSD, pentru că noi avem de 8 ani exact omul care trebuie în acel loc. În caz contrar opoziţia va initia o moţiune de cenzură împotriva guvernului şi va cere destituirea preşedintelui Băsescu.”

Un comentariu:

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI