miercuri, 2 noiembrie 2011

Dreptortodox.ro


De ceva vreme încoace Biserica Ortodoxǎ a constatat împuţinarea îngrijorǎtoare a mirenilor care trec pragul sfintei dreptbiserici dreptortodoxe pentru a sǎvârşi sfântul act al spovedaniei. A mai constatat şi împuţinarea de-a dreptul alarmantǎ a celor care, ieşind de la spovedanie, trec şi pe la Cutia Milei, aşa cum preadreptcuviosul care îl asistǎ pe preapǎcǎtos în ritualul sfânt al mǎrturisirii de nu uitǎ sǎ menţioneze la sfârşit, ca etapǎ obligatorie pentru purificarea sufletului celui alunecat.
Situaţia este de-a dreptul alarmantǎ, mai ales cǎ se ştie foarte bine cǎ nu poate exista iertarea pǎcatelor fǎrǎ trecerea prin faţa cutiei respective şi fǎrǎ lǎsarea obolului, întru vesnica propǎşire a respectabilei şi izvorâtoareidehar instituţii. În faţa acestui fenomen, în virtutea grijii nemǎrginite pentru mântuirea sufletelor dreptcredincioşilor dreptortodocşi, şi de asemenea în tendinţǎ cu tehnologiile moderne, ca sǎ nu mai zicǎ nimeni cǎ Biserica Ortodoxǎ este o instituţie anacronicǎ şi împietritǎ în nişte ritualuri care nu s-au schimbat de vreo 2000 de ani care nu se mai upgradeazǎ cu nimic, Patriarhia Ortodoxǎ lanseazǎ noul site special conceput pentru iertarea pǎcatelor:


Pe acest nou site dreptcredinciosul dreptortodox se va putea înregistra gratuit şi va beneficia timp de o lunǎ întreagǎ de zile de urmǎtoarele servicii gratuite:
-          Vizualizarea tuturor posturilor, praznicelor, slujbelor şi milosteniilor din calendarul dreptortodox
-          Vizualizarea în timp real a locaţiilor şi traseului principalelor moaste prin ţarǎ şi prin lume.
-          Downloadarea a 5 slujbe în format mpeg
-          Video streaming în timp real a tuturor slujbelor de la Catedrala Patriarhalǎ.
-          Localizarea prin GPS în timp real a 5 din cele mei apropiate biserici ortodoxe de locaţia în care deţinǎtorul se aflǎ.

Dupǎ o lunǎ aceste servicii se vor plǎti cu o sumǎ modicǎ, echivalentul unui Big Mac pe zi ( sau a unui hamburger vegetarian în zilele de post ). Dacǎ poţi în fiecare zi sǎ treci pe la Mac şi sǎ bagi în tine junk food de banii ǎştia, sigur poţi sǎ donezi aceeaşi sumǎ pentru o cauzǎ mai nobilǎ.
Dreptenoriaşii care uploadeazǎ pe site un numǎr egal de bonuri de casǎ scanate de la MacDonalds cu numǎrul de zile de abonament cumpǎrate vor beneficia de o reducere de 10% la serviciile www.dreptortodox.ro. Plata se poate face atât prin card, prin SMS, cât şi la orice casierie a bisericii sau chioşc de ziare de unde veţi achiziţiona niste vouchere speciale ce conţin un cod unic.

Partea interesantǎ şi mântuitoare de abia acum vine, şi a fost implementatǎ magistral de cǎtre departamentul de IT-cǎlugǎri ai Mânǎstirii Cernica. S-a implementat în premierǎ mondialǎ un sistem online de mǎrturisire şi iertare a pǎcatelor. Prin acesta, dreptcredinciosul dreptortodox nu va mai fi obligat sǎ treacǎ pe la bisericǎ pentru spovedanie. Procedura este foarte simplǎ, dreptutilizatorul trebuind doar sǎ fie înregistrat pe situl bisericii cu numǎrul de mobil, adresa de acasǎ, adresa de mail, numǎrul contului bancar şi fişa fiscalǎ pe anul anterior, din care sǎ reiasǎ exact veniturile acestuia.
Acesta va intra la secţiunea Spovedanie Online, va bifa pǎcatele pe care doreşte sǎ le mǎrturiseascǎ şi va apǎsa pe butonul Iartǎ. Fiecare pǎcat iertat, în funcţie de gravitatea lui va fi taxat cu o sumǎ modicǎ, multiplul costului unui BigMac ( sau a unui hamburger vegetarian în zilele de post ). Dacǎ poţi sǎ te îndopi cu junk-food, poţi sǎ îţi şi plǎteşti pǎcatele în aceeaşi monedǎ. Aşa..
Mai departe utilizatorul îşi poate vizualiza Coşul Virtual de Pǎcate, poate adǎuga sau scoate pǎcate din acesta apǎsând butoanele “Mǎrturiseşte” sau “M-am rǎzgândit”. La final, dupǎ apǎsarea butonului “Confirmǎ iertarea” se intrǎ într-o paginǎ în care utilizatorul face plata, într-o aşa numitǎ pre-cutie a milei virtualǎ, o îmbunǎtǎţire a post-cutiei milei realǎ pe care mulţi o ocoleau, cǎzând astfel într-un nou pǎcat.
Plata se va putea face cum am menţionat mai sus, introducând codul unic al voucherelor pre-plǎtite, prin SMS-uri su taxǎ sau cu orice card bancar. Etapa finalǎ constǎ în confirmarea plǎţii iertǎrii, în care utilizatorul este obligat sǎ bifeze disclaimer-ul “Sunt conştient cǎ omiterea oricǎrui pǎcat, oricât ar fi el de neînsemnat, poate duce la damnare eternǎ”.

Pe viitor, conducerea dreptbisericii noastre dreptortodoxe se gândeşte la unele îmbunǎtǎţiri, cum ar fi:
-          Introducerea conceptului de pachete de pǎcate. Acestea vor fi introduse ca urmare a observaţiilor statistice asupra pǎcatelor care se comit împreunǎ ( de exemplu adulterul merge foarte bine cu minciuna, doar ca sǎ mergi sa cǎţeleşti secretara trebuie sǎ-ţi minţi nevasta cǎ lucrezi pânǎ târziu sau eşti în delegaţie ). Pachetele vor beneficia de reduceri de la 5% la 20% în funcţie de numǎrul de pǎcate conţinute.

-          Pachete pentru iertarea în avans a pǎcatelor. Într-adevǎr, nu ştii când poate veni sfârşitul prin accident de maşinǎ, stop cardiac sau aruncare de la etaj de cǎtre soţ încornorat furios. De aceea utilizatorul, înaintea unei activitǎţi posibil generatoare de pǎcate, cum ar fi o delegaţie, team-biulding, beţie cu colegii urmatǎ de o vizitǎ nevinovatǎ la un club de striptease, poate cumpǎra în avans un astfel de pachet, putând apoi sǎ facǎ activitatea respectivǎ cu sufletul curat. Creditele pentru pǎcatele necomise vor fi valabile doar o lunǎ, dreptcredinciosul fiind obligat sǎ comitǎ respectivul pǎcat în 30 de zile sau creditul va fi pierdut.

-          Iertarea prin SMS. Dacǎ eşti undeva departe, fǎrǎ acces la net şi nu deţii un smartphone pentru a accesa varianta mobilǎ a sitului nostru, poţi trimite un SMS cu codul pǎcatului pe care eşti pe cale de a-l sǎvârşi sau l-ai sǎvârşit. Costul acestui serviciu va fi suprataxat cu 100% din cauza costurilor mari de integrare cu operatorii de telefonie mobilǎ.

Iatǎ deci cum biserica noastrǎ strǎmoşeascǎ se modernizeazǎ, venind în întâmpinarea nevoilor enoriaşilor sǎi prin croirea de noi cǎi alternative spre buzunarul sufletul acestora. Dumnezeu sǎ vǎ binecuvinteze!

5 comentarii:

 1. nu coane. sunt de acord cu toate pana la Dumnezeu.
  adica nu-ti bate joc. nu-mi place bataia de joc catre Dumnezeu.
  a. ca astia de pe pamant sunt vai de ei... e problema lor. dar nu ar trebui sa judecam. si noi vom fi judecati

  RăspundețiȘtergere
 2. Prietene, unde vezi tu ca mi-am batut joc de Dumnezeu?
  N-as face niciodata asa ceva. Am facut misto doar de astia de jos...
  Peace.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-a placut maxim , am s-o arat si la altii.

  RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI