Bine aţi venit la târgul de armament de anul acesta – urla prezentatorul din toţi rărunchii. Târgul de anul acesta se prezintă sub semnul e-co-lo-giei şi a respectului faţă de mediul înconjurător.
Mă plimb fascinat printre standurile care de care mai colorate şi mai frumos aranjate. Hostess-e super sexy te îmbie cu ultimele creaţii în materie de armament.
- Poftiţi, domnule, vizitaţi noul stand de mine anti-personal. Complet ecologice.
- Poftim? Mine anti-personal? Cum vine aia ecologice ?
- Este simplu dragă domnule. Vechile mine, prin explozia violentă poluau aerul şi distrugeau vegetaţia. Inovaţia constă în faptul că nu mai folosim decât o cantitate infimă de explozibil, combinat cu un cartuş de aer comprimat. Acesta proiectează în jur o mulţime de particule ascuţite şi impregnate cu o otravă care ucide instant şi eficient, fără a polua mediul. Opţional se poate adăuga în cartuş un recipient seminţe de gazon, plus un îngrăşământ care să re-fertilizeze mica zonă afectată.
Ridic din sprâncene a mirare şi mă îndrept spre un alt stand, străjuit de două dudui sexy şi surâzătoare.
- Voi ce vindeţi aici ?
- Rachete ecologice, dragă domnule. Rachete sol-aer ecologice.
- Aha, înţeleg, şi cum vine asta ?
- S-a plecat de la ideea că avioanele poluează, distrugând stratul de ozon. Această rachetă, cu un consum redus de combustibil şi cu catalizator euro 5, se ţine după avion şi absoarbe gazul ars, filtrându-l prin acelaşi catalizator revoluţionar care produce ozon. Un microcip calculează în timp real consumul propriu de combustibil, cât şi cantitatea de ozon produsă, incluzând gazul ars din explozie, întârziind-o pe aceasta până în momentul în care valorile sunt egale. Deci poluare zero.
Ridic din sprâncene şi mai mirat, îndreptându-mă spre alt stand.
- Poftiţi pe aici domnule, vă prezentăm ultimul răcnet în materie de proiectile anti-tanc. Total ecologice. Emisie zero de dioxid de carbon.
- Cum aşa? Şi explozia ?
- Am rezolvat această problemă într-un mod ingenios. Proiectilul are două etaje, primul percutează la atingerea blindajului şi acoperă tancul cu un strat special şi impermeabil de gel. Al doilea penetrează blindajul şi explodează cu mică putere în interior, arzând tot oxigenul. Datorită gelului care acoperă tancul în mod etanş, oxigenul de afară nu intră, făcând echipajul să se sufoce în mod curat şi ecologic.
Ies de la târgul de arme ecologice plin de speranţă. În sfârşit, un război curat, fără emisii nocive. Cred că totuşi mai există o speranţă pentru planeta noastră.
Pana una-alta, ai putea incerca sa brevetezi ideile astea, nu-s total lipsite de logica. Si da, exista o preocupare pentru jucarii ucigatoare "eco-friendly" deci esti cat se poate de in trend. Cu "human-friendly" inca mai sunt probleme ...
RăspundețiȘtergereBune bune asta vreau si eu 3.
RăspundețiȘtergereMnoah, e o idee mai veche, am pus-o in graba pe "hartie", desi poate nu e in forma cea mai fericita. Da' intelegeti voi ideea si mai iertati forma.
RăspundețiȘtergerebune arme ai scos pe piata domnule'
RăspundețiȘtergereGenial, porcusorule. Scrii mai bine aici decat pe serios.
RăspundețiȘtergerePentru ca eu nu sunt serios, de-aia :P
RăspundețiȘtergere