marți, 12 mai 2009

Despre curve - episodul1. Definiţia.

Ante scriptum:
- Unde ai fost în vacanţă astă vară?
- În Egipt.
- Şi ai văzut piramidele?
- Da, nişte curve.


Nu, nu e o întrebare la mişto. Curve, ştoarfe, bagaboante, stricate, nesătule, femei purice sau cum drak mai vreţi să le ziceţi. Unde tragem linia? Când începe o femeie să fie curvă? Mă întreb chestia asta de multă vreme. Şi nu mă pot lăuda că am găsit încă vreun răspuns la această întrebare arzătoare. Voi îl ştiţi? Hai să vedem câteva situaţii, poate tragem vreo concluzie:

Tocmai ai aflat că prietena ta şi-o mai trage în acelaşi timp cu încă vreo doi. Nah, nu în acelaşi timp şi în acelaşi loc, deşi…wtf.
- Curvo!
- Auzi, tu să nu mă jigneşti că nu eşti mai bun cu nimic. Şi daca vrei să ştii io nu-s curvă, ca doar n-o fac pe bani, ce plm. Ia marş şi caută-ţi o pocăită.
- #@$*@%%$#@&**^%$#%. Harakiri!

Mama şi fata la ora confesiunilor:
- Mamă, am să te intreb o chestie mai delicată:
- Spune fata mea.
- Inainte de tata ai mai fost cu cineva? I mean….înţelegi tu.
- Obraznică ce eşti, drept cine mă iei? Crezi că eu am fost vreo curvă ?

După o partidă fierbinte:
- Pisi, te mişti extraordinar de bine, m-am simţit în al nouălea cer. Pot să-ţi pun o intrebare?
- Da, iubi, spune.
- Cu câţi ai mai fost inaintea mea?
- ………
- Ce s-a intâmplat, te-am jignit cumva, sunshine?
- A, nu, încă mai număr.
( peste 1 minut )
- Doar anul ăsta sau în total?
- ?!? #@$^$#^$#^. Curvo!
Ea: (în gând) Trebuia oare să impart la 5? Sau la 10? Da de unde crede boul ăsta că se invaţă meserie? De pe chat?

La peţit de fete mari, într-o comunitate care se dă religioasă:
Părinţii lui, părinţii ei, cei doi care nu au apucat să vorbească incă între ei, stau pe câte un colţ de canapea şi îşi trimit ocheade fugare. Tatăl ei ia cuvântul:
- Şi să ştiţi că fata noastră e cuminte, urmează învătătura Domnului, e harnică, găteşte, îi vom da şi nush câtă zestre….
- I-a mai făcut curte cineva până acuma?
- Da, am mai discutat cu o familie, şi băiatul i-a făcut curte un an. Dar ţin să vă asigur că s-au întâlnit doar in prezenta noastră, cu vizite ce nu au depăşit jumătate de oră. Însă devenise prea îndrăzneţ, odată chiar i-a cerut fetei noastre să-l conducă până în stradă singură, ceea ce, bineinţeles am refuzat! La aşa o obrăznicie nu am avut altă soluţie decât să rupem pre-logodna! Mai sunt şi depravaţi din ăştia, e bine că l-am dibuit de la început, altfel cine ştie unde se ajungea.
Familia peţitoare îşi aruncă priviri piezişe, după care mama ia cuvântul:
- Hai să mergem de aici, fiul nostru nu vorbeste cu curve! Să vă fie ruşine!

Dracu’ vrea să se însoare.
Vine pe Pământ, şi cum e el drac şi le ştie pe toate, încearcă să găsească o fată mare. În zadar, şi aproape după ce orice speranţă se spulberase şi dăduse doar peste curve găseşte una într-un colţ indepărtat al planetei. Şi nuntă mare se făcu…..
- Morala1 : Fetelor, fiţi curve că vă ia Dracu’.
- Morala2 : O fată mare a fost pe pământul ăsta, şi pe aia a luat-o Dracu’.
- Morala 3 : Până şi Dracu’ e mai moralist decât bărbaţii, care iau orice bagaboantă.

Deci pula mea dacă mai înţeleg ceva. Clar că nu avem aceeaşi măsură pentru a defini noţiunea de curvă. Poate doar Napoleon ştia ceva, dar nu-l mai putem întreba. El zicea cam aşa:
Toate femeile sunt curve, in afară de mama. Dar şi mama e femeie”.

Şi nici nu am vorbit (încă) de incercarea absolut ridicolă de a defini cuvântul “curvar”. Mission impossible 4. Să vă zic mai bine un banc:
Un preot catolic, era reputat pentru abilitatea lui de a recunoaşte cele mai rare vinuri. Mare concurs internaţional.Popa degustă diverse licori:
- Pinot Gris, valea Loarei, 1982, viţa de vie a stat pe un deal insorit.
- Murfatlar 1974, buchet uşor alterat, a stat intr-o pivniţă prea puţin adâncă.
Băi, hai să i-o facem lu’ popa, că prea se dă atoateştiutor. Alinuţa, ia pişă-te în paharul ăsta, să vedem ce mai are de zis. Popa miroase, degustă, plimbă licoarea prin gură, apoi cu un ton savant:
- Blondă, între 175-178 cm, cam 20 de ani, are un piercing vaginal, de unde şi gustul vag de oxidare, da nu-I din parohia mea
.

N-aş putea să inchei acest subiect delicat decât cu un citat din bunicu’ , care a fost un tip extraordinar. Dau o bere, bunicule, pe oriunde oi fi tu acuma.
- Bunicule, ( zise porcusorul mic pe la vreo 15 ani asa ), si pe vremea ta… femeile…aşa şi pe dincolo…ma înţelegi tu, că am auzit că doar în ultimii 40 de ani s-a “stricat” lumea.
Bunicul m-a privit cu un amestec de ironie şi regret:
- Ehei, nepoate, dacă ai şti tu…. Da’ o să afli curand.

Şi am aflat intre timp. Aşa, vreo 2% din câte aş vrea şa ştiu. Ce dreptate avea bunicu’! Nimic nou sub soare, nu-i aşa?

19 comentarii:

  1. "Tocmai ai aflat ca prietena ta si-o mai trage in acelasi timp cu inca vreo doi" - Parerea mea e ca asta-i curva. Asa le vad eu...

    Ah, si proastele alea blonde platinate-n cap care umbla prin Bambu si isi etaleaza pizda si cracii si tatele si suncile incat poti sa le descifrezi in pelvis. Si alea-s curve.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si eu tot asa i-am zis, dar parerea ei a fost cea de care pomenisem :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm pana acum vreun an jumate aveam si eu idee de notiunea de "curva", dupa mi-am dat seama ca e overrated si ca nu poti cataloga o persoana asa intr-o societate moderna. i mean tipele care sunt catalogate asa mai degraba sunt light-headed, frustrare etc etc. nevertheless imi place cum scrii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam asa ceva am vrut sa zic si eu.
    Am o singura adaugire: tipele care si-o trag cu toti, dar cu mine nu, chiar ca-s curve :-D
    Si ma enerveaza

    RăspundețiȘtergere
  5. curva e o tipa care si-o trage pe bani. atat. big deal. in rest, e exact cum spune lyna. apelativul "curva" acopera o arie prea mare in mod gresit. vezi una imbracata sumar, gata, e curva. nu, e cel mult o tipa superficiala, care nu are bun gust.mai multe nu poti sa stii despre ea, pana la proba contrarie.
    iar tipele care fac sex in stanga si-n dreapta, sau cu mai multi in acelasi timp, sunt doar femei carora le place sexul. si eu una nu vad nimic rau in asta.;)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ oana,arrria: aia e prostituata. Curva e aia care face din placere... plictiseala, poate si ceva disperare [dupa afectiune... piuma mea].
    Curvele... well, nu prea ai ce zice. Toate suntem niste curve,s i toti sunt niste curvari.
    Si, ne meritam reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu, curva e un mod peiorativ de a spune prostituata, din cate stiu eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai vedeti ca nici voi nu va puteti pune de acord in privinta acestui subiect?

    Asa, de-al dracului, o sa scriu cand o sa-mi vina mie cheful un articol despre perversiuni. Ca tot m-am contrat acu ceva timp cu o gasca de masculi despre ce drac o mai fi insemnand sa fii pervers.

    Acolo sa vedem dispute :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. DPDV a definitiei, da, curva este o prostituata. Iar prin prostituata... Intelegem "o persoana care face sex pe bani sau bunuri".
    Asta inseamna ca:
    Tzatza Floarea de pe centura e curva.
    Pitzi Claudette, care s-a combinat cu moshu miliardar si suge shtromologul flasc pentru parfumuri, bijuterii si haine este curva.
    "Curvele" care NU sunt curve:
    1. femei imbracate vulgar
    2. femei promiscue (adulter, sex cu mai multi parteneri de-a lungul timpului
    3. femei cu libidoul mai mare decat al unor barbati cu care interactioneaza
    Problema "curvei" este una culturala, asadar statutul de "curva" tine exclusiv de cercul in care se afla aceasta femeie. Daca anumite persoane nu ii pot tolera comportamentele sexuale, inseamna ca aceasta nu respecta normele general acceptate in acel grup, lucru ce duce la stigmatizarea ei cu acest apelativ. Este respinsa de grup, iar femeia trebuie sa accepte intre a fi tratata ca un obiect in acel grup, sau a abandona acel grup, spre a gasi unul in care este o persoana.
    Preconceptiile duc la multe lucruri "ciudate":
    o iubita intretinuta nu este vazuta ca fiind curva, cu toate ca ea "apartine" iubitului ei (este obiect), pe cand o femeie care face sex cu multi barbati din pura placere este considerata o "curva", cu toate ca nu este in realitate, deoarece este independenta de mediu, face alegeri neconditionate, indiferent de impactul emotional pozitiv/ negativ/neutru asupra "privitorului" (ea nu este obiect). Intr-o relatie intre 2 persoane de sex opus, cand femeia este obiect, barbatul este persoana. Cand barbatul este obiect, femeia este persoana. In mod natural exista un raport obiect/persoana in fiecare parte a cuplului. Astfel apare conflictul de dominare (instinct primar). Se aplica si la orice alta relatie intre persoane.
    Din punct de vedere logic, orice femeie intretinuta ar trebui considerata curva, iar orice femeie ce face sex din placere ar trebui privita neutru.
    Problema vine probabil din faptul ca femeia este obiectificata. Este un lucru normal, deoarece, in medie, barbatii sunt mai putin empatici decat femeile, asa cum barbatii sunt mai analitici decat ele.
    In functie de gradul de empatie apare problema "obiectificarii" persoanei. Obiectificare se realizeaza prin:
    instrumentalitate - tratarea unei persoane ca pe un instrument prin care se ating scopurile proprii;
    negarea autonomiei - "obiectul" nu are dreptul si capacitatea de a-si face propriile alegeri;
    inertie - "obiectul" este tratat ca fiind incapabil, lipsit de vointa
    apartenenta - persoana devine proprietate personala;
    fungibilitate - persoana este tratata ca fiind inlocuibila;
    violabilitate - persoana este tratata ca fiind permisa si normala distrugerea ei;
    negarea subiectivitatii - comportamentul prin care se considera ca nu este necesara grija pentru sentimentele si experientele "obiectului".
    Do the math. Momentan, in Romania, barbatii domina femeile. Tara in care femeile domina cel mai puternic barbatii mi se pare ca este Suedia. Motiv pentru care ele cauta acum barbati in alta parte, ca nu mai sufera cateii.
    Da... Femeile sunt odioase... Daca sunt capabile sa dezumanizeze un barbat, o fac, pentru a gasi "barbatul perfect", iar creatia lor este un cacat, pe care nu-l suporta, motiv pentru care se duc sa-si caute un "barbat adevarat".
    Nu poti schimba natura femeii... Ea VREA sa fie dominata. Fie macar un strop. Asa a fost construita.
    P.S. Sunt oripilata de fufizarea in masa a masculilor. Sunt oripilata de efectele oribile ale feminismului. Inteleg androginizarea, dar lucrurile deja o dau in cealalta extrema!! N-as putea sa ma apropii de un tip in roz si nu pot intelege femeile care apreciaza asa ceva. Un barbat castrat este un barbat inapt, asadar acesta nu-i bun de nimic.
    Natura dicteaza: cu cat o femela este mai feminina, cu atat vrea mai mult un mascul mai puternic, influent si agresiv care sa-i mentina un mediu stabil si protejat de exterior.
    Concluzie: Cu cat esti mai femeie, cu atat esti mai curva. Asta inseamna natura.
    P.S. Prostitutia exista si in regnul animal.

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesanta analiza. Aproape ca seamana cu un articol dintr-o revista de psihologie.
    Careva mici adaugiri ( subiective ):

    "Din punct de vedere logic, orice femeie intretinuta ar trebui considerata curva"

    - Eu as zice asa: Din punct de vedere logic, orice femeie intretinuta CARE STA CU BARBATUL DIN INTERES ar trebui considerata curva

    - Pentru mine "prostituata" si "curva" au un inteles usooor diferit:
    - Cuvantul "prostituata", la originile lui atribut "femeie prostituata" si devenit ulterior substantiv, desemneaza - fie ca ne place sau nu - o meserie. Si inca cea mai veche de pe pamant.
    - Cuvantul "curva" il putem atribui femeii intretinute care sta cu barbatul din interes.

    Bineinteles, termenii astia sunt relativi sidomeniul lor de aplicabilitate se intersecteaza pe undeva. Dar sincer sa fiu, am mult mai mare respect fata de o prostituata care isi face "meseria" cu corectitudine, oricat de banata ar fi aceasta meserie, si se intretine singura decat fata de aratari gen Columbeanca sau gen. Story of my life: "m-am maritat cu un barbat bogat".

    RăspundețiȘtergere
  11. Curva este considerata a fi o femeie care are aceeasi morala sexuala cu a unui barbat. haha

    RăspundețiȘtergere
  12. porcusorule, fii atent ca zic doar o data! :)
    toate femeile considerate curve, dar care nu sunt prostituate, sunt alea care s-au f%^%^ cu altu' (altii) inaintea ta, inaintea ta si dupa tine, sau mai ales cu altii, dar nu cu tine! :)
    si... atitudinea asta e o atitudine universala, a se vedea si "slut"/"whore" care se "arunca" in situatii similare, desi la noi romanii...

    RăspundețiȘtergere
  13. So true, both of you.
    Asta ziceam parca si eu mai sus. Tare ipocrita fiinta omul asta, asa-i ?

    Eu ma declar cu mandrie "CURV". cine sare cu mine?

    RăspundețiȘtergere
  14. CURV suna bine, ia ieshi pe strada si striga "sunt CURVAR" parca nu mai are aceashi semnificatie :)
    greu de definit curva, poate ar trebui sa punem o perioada de timp,
    daca o face in fiecare zi/luna cu altu e curva
    daca ishi schimba parteneru dupa 3 luni (ziceti si voi) nu mai e curva :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Io as zice ca o femeie care-si foloseste sexualitatea pentru a obtine anumite avantaje, dar nu neaparat pentru a supravietui (nu ca meserie, ci ca un mijloc, un atu, o arma daca vreti)... aia e curva.
    Ce spuneti voi, prostituate etc, ptr alea exista alt cuvant: târfă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Toate femeile sunt CURVE, e doar o chestiune de timp. Toate o sa insele, toate au nevoie de un stromeleag invartosat inprejuru partilor fatatoare mai devreme sau mai tarziu..

    RăspundețiȘtergere
  17. e curva e aia care se simte ca e curva:))
    Kyoteea.

    RăspundețiȘtergere
  18. btw. oare curvele stiu ca sunt curve?:D:D:D
    Kyoteea

    RăspundețiȘtergere
  19. Te contrazici draga in decurs de 6 minute. daca simte, atunci n-are cum sa nu stie, nu ?

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI