marți, 19 mai 2009

Frica – Partea I

Motto: “Everything I’ve ever done
Everything I ever do
Every place I’ve ever been
Everywhere I’m going to…it’s a sin”


Mood: Pet shop boys – It’s a Sin
http://www.youtube.com/watch?v=y7I5UaB7mx4&NR=1

În toată copilăria şi adolescenţa am fost un ateu convins şi agresiv, cu idei clare despre cum că extratereştrii au venit şi au pus bazele vieţii pe Pământ. Influenţat de puţinele cărţi despre OZN-uri care se găseau pe atunci, şi bineînţeles de Eric van Dänichen, ale cărui scrieri mi se par acum un pic desuete şi trase de păr. După aceea, studiind diverse alte puncte de vedere am ajuns undeva pe la o medie între ateism şi dogmă. Nu asta e esenţial însă. Oricum aş fi fost sau cum aş fi, cu un termen nu m-am împăcat şi nu cred că o să mă împac vreodată, şi anume “Frica de Dumnezeu”. Dumnezeu se zice că e doar dragoste. Atunci frica-dragoste? Rimează? NU!
Deja nu-mi place cum sună: prea serios pentru spiritul acestui blog. Promit că n-o să dureze mult până o dăm pe glumă din nou.

Ideile care stau la baza FRICII, că despre ea vorbim aici sunt puţine şi fixe:
- Frica de Dumnezeu este temelia tuturor faptelor aşa zise “bune”
- Axiomă: Ce scrie la Carte nu poate fi contestat. Chiar dacă nu are logică de multe ori, se aplică regula “ Eşti prost şi nu înţelegi. Ia-o aşa cum e”.
- Faci ce scrie la Carte sau mergi în Iad. Şi in plus, trebuie să faci şi tot ce zice Biserica ( din care faci parte ). Hmmm..aici treaba devine dubioasă pe faţă.
- E treaba ta dacă asculţi sau nu ( iluzorie libertate ), dar consecinţele ţi le asumi. Şi orice faci, tot n-ai nici o şansă fără noi, aşa că nu te mai chinui. Hmmm….subtil. Şi inteligent.

De ce îmi iau eu jucăriile şi plec când începe o slujbă în biserica în care tocmai am intrat ca să mă relaxez şi să-mi limpezesc gândurile?
1. Pentru că nu-mi plac TURMELE
Oamenii sunt proşti in marea lor majoritate. E un lucru ştiut. Ca să-i controlăm, cea mai bună metodă este să-i punem într-o turmă şi să le dăm ceva de lucru. În NICI UN CAZ să nu-I lăsăm să se relaxeze. Nuuu, ar fi o greşală fatală. Tot timpul un individ trebie să fie stresat, speriat cu antraxul, iadul, gripa porcină, vaca nebună, săracia, şomajul, Satana….neesenţial cu ce.
Există în religie explicit termenii de “păstor” şi de “turmă”. Carevasăzică, popa e păstor ( în unele culte aşa îi şi zice ), iar omul care asistă la o slujbă e o oaie. Din TURMă. Fail! Din start! Ştim că orice turmă e uşor de controlat. Nu am mai multe de spus. Nu vreau să fac parte din nici o turmă. Eu sunt o persoană nu o oaie.
2. Pentru că urăsc ipocrizia mai mult ca orice pe lumea asta.
Pe cine aş spânzura eu de coaie dacă aş fi Dumnezeu? Pe câte unul care toată viaţa lui a furat, şi după ce s-a umplut de tot şi apoi vine să se pună bine cu mine: “Doamne, îmi pare rău, ma ierţi? “. “Da, te iert în numele Domnului, zice popa”. Şi hoţul pleacă liniştit şi mântuit la vila lui, la bordul lu’ Ferrari. Şi ăsta e doar un exemplu. Neeh, nu merge aşa. Muuuieeee! Dă mătăluţă inapoi la stat şi la săraci tot ce ai furat şi dupa aia mai vedem dacă te iert sau nu. Doar Eu sunt Dumnezeu, iţi mai baţi şi joc de inteligenţa mea? Afară!

Şi pe popii care iau bani de la turmă ca să mă roage diverse chestii. Mai ales pe ei.

Te duci la biserică să ceri ajutor când ai epuizat toate soluţiile sau simţi că ţi se apropie ceasul. Doar atunci. Asta după mine e cea mai mare prostie. Dacă aş fi Dumnezeu ţi-aş da cu flit din start. Daca moartea ar fi un examen, aş zice că bătrânii sunt în sesiune şi bagă la greu. Nu îngrăşăm porcul în ajun, da’ măcar moare sătul. Aş da cu flit la toate babele care toată viaţa au fost curve, şi acuma brusc pătrunse de un fior religios, că de alte fioruri nu mai poate fi vorba. Alea care le vezi că se ingrămădesc şi se înjură pentru juma’ de litru de apă sfinţită şi care concurează la “Miss Cea Mai Bisericoasă Babă”. Flit! Unde aţi fost 60 de ani? Aud ? Nu veni numa’ să te pui bine cu Şefu’, doar în eventualitatea în care există - lucru de care te îndoieşti oricum - pentru că acasă oricum nu ai ceva mai bun de făcut.

Dacă aş fi Dumnezeu, aş aprecia mai mult o atitudine de genul “ Vin momente în viaţă cand trebuie să te ridici hotărât în picioare şi să spui cu voce tare: Am pizdit-o”. Fii consecvent dom’le. Ai coaie!
Şi nu, nu aş putea încheia acest articol fara o altă melodie care se potriveşte de minune aici:

Depeche Mode- Blasphemous Rumours
http://www.youtube.com/watch?v=muziKxIyh5g

Am devenit prea serios, ştiu. Promit ca următorul articol să fie unul glumeţ.

7 comentarii:

  1. Super tare! Ma regasesc in ceea ce ai scris aici, numai ca eu nu pot spune ca am fost atee, dar cred ca Dumnezeu nu are nimic de a face cu frica si ca El e doar Iubire.
    La ce bun un intermediar, adica un popa, intre tine si altcineva, cand popa e si el doar un biet om care mai greseste si el din cand in cand?
    O prietena imi spunea cum ca preotii au har, altfel nu ar fi acolo unde sunt. Eu cred ca e ca in oricare alta profesie: multi chemati, putini alesi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Religile au fost foarte utile in anume perioade ale istoriei dar acum nu mai sunt necesare. Iar cine crede ca facand formalitati pacaleste divinitatea inseamna ca are grave probleme de judecata.
    Eu vad doua variante ori suntem atei si credem ca suntem carne si viata inseamna ca ce mancam si ce futem ori suntem credinciosi si credem ca exista un Dumnezeu si un scop si un sens si atunci ne cautam singuri calea. Invatam ce e bun din toate religiile si docmele si lasam ce s-a denaturat deoparte. In adancul nostru stim cand ceva e corect si cand nu trebuie doar sa ne punem intrebarea si sa raspundem sincer. Eu merg pe varianta a doua ca macar are un sens si logica mea are nevoie de sens.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am zis ca religiile nu sunt necesare. Oamenii in medie sunt la fel de prosti ca acum 2000 de ani si au nevoie de o turma la care sa apartina. Care au. Eu personal nu am.

    RăspundețiȘtergere
  4. intrebare amu... dar daca esti ateu, insa ai o doza serioasa de bun simt si umanitate, in eventualitatea unui dumnezeu, ajungi in iad sau in rai?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti dai seama ca varianta de raspuns "Rai" ar fi falimentat biserica din start ?

    Raspunsul "Iad" esta alegerea logica a oricui vrea sa-si faca o biserica. E ca si cum cineva iti vinde un soft, apoi face cu tine contract de mentenanta, pe care tu platesti un abonament lunar.

    RăspundețiȘtergere
  6. frica?daca faci ceva rau da ar trebui sa iti fie frica.Dar stai putin.Gandeste-te ca Dumnezeu este Tatal ok?deci si in mod normal ti-e frica de taica-tu daca faci ceva ce nu-i place nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, daca ai un tata prost, betiv si violent.
    Dumnezeu e peste chestiile astea. Eventual ti-e rusine de ce-ai facut, nu frica ca o sa te bata.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI