marți, 20 octombrie 2009

Povestea celor trei purceluşi

Au fost odată ca niciodată trei purceluşi care trăiau cu părinţii lor. Şi crescându-le lor coiţele s-au gândit să-şi facă un rost în lume. Zis şi făcut. Într-o bună zi părăsiră casa părintească.
Merseră cei trei purceluşi până când ajunseră într-un oraş numit Varşovia. Primul dintre ei, obosit fiind spuse: eu aici îmi voi construi casa. Ceilalţi spuseră: “bine”. Şi îşi continuară drumul.
Apoi ajunseră în alt oraş numit Bucureşti. Cel de-al doilea purceluş, obosit fiind spuse: eu aici îmi voi face casa. Cel de-al treilea spuse “bine”. Şi îşi continuă drumul.Trecu el mări şi tări şi ajunse într-un orăşel numit Pripiat. Acolo lucră zi de vară până-n seară şi îşi făcu mândră casă.



Într-o zi, o nenorocire se abătu asupra purceluşului din Varşovia. Lupul vecin mustăcios din Germania îi invadase curtea şi vedea suflând spre casa lui, prea slab fortificată. Fiind conştient că lupul va reuşi să îi zboare casa din paie, îl sună pe purceluşul din Pripiat.
- Purceluşule, nenorocire mare mă paşte, iată că lupul mustăcios vine peste mine, pot să vin în casa ta?
- Poţi, fratele meu alb, dar îmi dai jumătate din curtea ta ?
- Ţi-o dau bucuros.

Trecură săptămâni, şi iată că lupul mustăcios ajunse şi în Bucureşti, suflând din răsputeri spre casa celul de-al doilea purceluş. Aflat la ananghie, acesta îl sună şi el pe purceluşul din Pripiat.
- Purceluşule, nenorocire mare mă paşte. Iată că lupul mustăcios a ajuns şi la casa mea. Pot să mă refugiez la tine?
- Poţi, fratele meu gri, dar adu cu tine şi tezaurul pe care am auzit că-l doseşti sub pernă. Ţi-l dau eu înapoi odată…
- Aduc frate. Nu eşti tu oare cel mai bun paznic?

Trecură luni şi lupul ajunse şi în faţa casei ultimului purceluş. Se apucă să sufle puternic, dar casa lui fiind făcută din beton armat rezistă fără probleme. Atunci, enervat peste măsură, mai ales că râsetele purceluşilor răzbăteau prin ziduri, se sui pe acoperiş şi începu să coboare pe horn. Cel de-al treilea purceluş făcu focul în sobă şi puse deasupra un ceaun cu apă.
Lupul ateriză direct în ceaun şi-şi prăji cumplit coada. Urlând de durere, o luă la goană prin casă şi, trecând prin perete, fugi în pădure. În urma lui însă, ceaunul dădu în foc şi făcu o mare flamă.




Când focul se linişti, casa purceluşului al treilea arăta cam aşa:




El le zise celor doi fraţi ai lui:
- V-am găzduit, v-am hrănit, v-am pus la adăpost bogăţiile, este timpul să faceţi şi voi ceva pentru mine.
- Ce trebuie să facem?
- Curăţaţi voi toate reziduurile radioactive din zonă, în timp ce eu fac o excursie la Timişoara să mă dau cu bărcuţa pe Bega.
- Curăţăm stăpâne!

Epilog:
- Cei doi purceluşi s-au apucat de treabă, şi dacă n-au murit iradiaţi mai curăţă şi în ziua de azi.
- Cel de-al treilea purceluş a rămas în Timişoara. Cu o parte din banii de la al doilea şi-a cumpărat apartament şi o bărcuţă cu care se dă pe Bega, cu o parte din partea a doua şi-a făcut o casă de vacanţă în curtea cât jumătate de Polonie a primului. Cu restul de bani şi-a făcut un blog pe care mintea lui afectată iremediabil de radiaţii se refulează:



13 comentarii:

  1. Nu stiam ca ai o istorie atat de bogata in spate ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acu' pricep ... Da, da... Se esplica ... Ioi, ioi , Istenem !

    RăspundețiȘtergere
  3. ahaaaaaa !!! acum am pricipit si io !
    vezi ca lupul mustacios are un baiat- la fel de mustacios- care se dadea in barci pe petrol intr-un golf .A venit insa unchiul Sam care tot voia sa se adape la golful lui ....asta e alta poveste !

    RăspundețiȘtergere
  4. Schimb apartament in zona cu "potential" seismic cu bancuta in parcul rozelor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da' n-am aflat DE UNDE a plecat la drum Porcusorul de Pripiat (devenit prin actiunea radiatiilor Porcusor de Banat), asta ar explica si mai multe . Probabil vom afla in ep. 2, 3, 4 , ...

    RăspundețiȘtergere
  6. @alnostru: oho...o istorie de milenii. porcusorul e nemuritor.
    @diana: eu pe aia n-o stiu. Mi-o spui tu ?
    @Adriana: iti dau o scara intraga in Pripriat, e la liber. In Parcul Rozelor mi-e teama ca n-am nici macar o banca a mea.
    @Julie: pai au plecat din casa parinteasca, toti 3. Nu cred ca la povestea asta mai sunt episoade.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai PR, asta vazui si eu ca doar atata stiu a ceti.
    Voiam si eu sa stiu mai multe : unde anume era "casa parinteasca", cu ce se ocupau stramosii in timpul lor liber si nu numai, daca cei trei porcusori au mancat salam cu soia , ce-au facut porcusorii in ultimii cinci ani inainte de a pleca in lume, daca au purtat cu mandrie basca de soim sau daca au dat cu ea de pamant . Trebuie sa mai fie ceva , acolo , ca nu apar ei PR-ii asa din senin , numai de la niste amarate de radiatii de Pripiat. Pajalusta ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Of, bine, fie. Purcelusii sunt de loc din Silistea-Gumesti. Pe porcusorul al treilea il cheama Niculae iar pe ceilalti doi ii cheama Nila si Paraschiv. Mai era un purcelus Achim de care nu s-a mai auzit nimic de cand a fost prins ca sodomiza un berbec printr-un targ. Na, acuma stiti tot adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Sodomiza un berbec intr-un targ". Asta-i zoofilie, sex in public sau perversiuni?

    RăspundețiȘtergere
  10. Stii tu zicala aia populara:
    Q: Cum gaseste un cioban o oaie intr-o tufa?
    A: Acceptabila.

    Deci nu-i perversiune.

    RăspundețiȘtergere
  11. 1.barcuta de dat pe Bega ajunge pana in Amsterdam si se poate parca usor?
    2.e nevoie de carnet?
    3.unde tii cheile?
    semnat , o iradiata de capitala-isti :)

    RăspundețiȘtergere
  12. De fapt eu car fetitele cu barcuta de pe Bega pana la Amstel si le pun in vitrine. Asta e ocupatia mea de mafiot ucrainian. Pfui ca m-au demascat si aici

    RăspundețiȘtergere
  13. =)) Bărcuţa de dat pe Bega :)) Oricum e mult mai genială ca originalul :)

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI