sâmbătă, 15 august 2009

Review nr.1 - http://alnostru.wordpress.com/

Aşa cum am promis, iacătă că încep review-urile de bloguri. Încă nu s-au adunat 10, aşa că aştept înscrieri aici. Lăsaţi comment.


Primul care şi-a exprimat dorinţa a fost http://alnostru.wordpress.com/. Băiat de băiat, abia scăpat de bac. Prima impresie a fost bună. Limbaj colorat, dar nu exagerat, teribilism post-adolescentin în cantităţi normale, un pic de misoginism, o destul de mare uşurinţă în exprimare pentru un blogger începător.


Blogul începe destul de neinspirat, cu multe articole despre telefoane şi palm-uri nou apărute, completate totuşi cu o ironie şi cu un umor destul de bun. Totuşi, dacă aş vrea să citesc despre ce a mai apărut m-aş duce pe un site de specialitate. Eu în locul tău aş cita sursa şi în rest mi-aş bate pula de ei în 90% din articol, doar se vrea un blog de băşcălie.


Expresii gen “ardem foarte intelectual”, “o ardem pe 2 parti”, ne duc imediat cu gândul la Radu, şi sar imediat în ochi unuia care se dă pe mai multe bloguri. Bine, dacă vrei să faci un blog de umor e greu să nu fii influenţat de Radu, asta recunosc. Şi eu sunt într-o orarecare măsură.


Multe articole despre muzică, despre ce asculţi şi ce recomanzi tu, cu liste nesfârşite. Nu ştiu cât e de interesantă treaba asta şi cine are răbdare să caute efectiv toate melodiile alea. Iarăşi, cine vrea noutăţi muzicale se poate duce pe un site de specialitate. Nu-i rău să recomanzi muzică, dar fi mai concis.


Chestii luate de pe net:

Exprimare libera… decent? – expresii hazlii, multe din ele totuşi fumate.

Gay sau nu? Aka sugi pula-n tufisuri? – am râs la articolul ăsta şi am descoperit că sunt gay, totuşi e un copy-paste care circulă pe net.

Schumacher revine. – multe ştiri care se găsesc şi în altă parte, puţine comentarii personale.

Fute-ma cu mingea…. Te rog!

Începi cu o chestie, continui cu alta şi termini cu un clasament de formula 1 care se poate iar găsi pe un site de specialitate.


Articole care mi-au plăcut:

Gogu’ e pervers – articol clasic despre căutările pe google care ajung pe bloguri. Prostia unora nu încetează să ne uimească. Şi eu am scris despre asta.

Studiu de caz 3: Manipularea si grasele – comentarii simpatice şi adevărate.

Studiu de caz – bunicel şi iar adevărat

Schimb de liste aka. schimb de prezervative uzate. – miştocăreală de calitate, ironizează prostia umană şi dependenţa tot mai mare de virtual.

Idei generale. – drăguţi şi binişor scris, chiar dacă erai rupt. Ar fi o idee să faci un serial.


Părerea mea în câteva cuvinte: E un blog care promite, limbajul e colorat, dar nu deranjant, umorul e de calitate, părerile sunt pertinente, într-un cuvânt, lasă o impresie bună. Aşa cum am mai spus, în locul tău aş lua mai puţine ştiri de pe net şi aş băga mai multă contribuţie proprie. Şi dacă comentezi o ştire, bagă ideea principală, citează eventual sursa pentru cine vrea să aprofundeze şi comentează în rest. Nu o faci rău deloc. Şi ţine cont că asta e doar părerea personală a unui porcuşor, care nu e absolută. Hai noroc.

9 comentarii:

  1. si nu ceri nimic in schimbul reviewurilor? :) daca vrei fa un review si la http://bloguderas.wordpress.com :)

    mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cer dom'le nimic...ce sa cer ?
    Sunt curios daca faceam un concurs gen "primii 10 care ma adauga in blogroll primesc un review gratis" cati s-ar fi inghesuit.Asa vad ca e pauza, si daca se da review pe gratis, care teoretic ar trebui sa dubleze numarul de cititori.
    Sau asa gura spurcata am ca le-o fi frica? :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersic! Cum spuneam, criticile constructive nu ma deranjeaza. E parerea ta personala si chiar daca veneam sa-mi bag si sa-mi scot aici nu rezolvam absolut nimic. Hai noroc!

    P.S: Totusi te bag la blogroll.
    P.S 2: Posturile despre muzica sunt scrise si cu o doza de frustrare. Acolo sunt albume foarte frumoase dar gustate de putini oameni. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. cere-le frate bani, nu le fa doar o favoare.
    agent de publicitate te face mama

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi trebe bani, am de ii intorc cu lopata. Secretul e ca nu am viata sociala si caut sa imi fac prieteni pe internet, doar-doar m-o baga si pe mine cineva in seama...haha, glumesc, v-ati prins, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu,nu m-am prins. :))
    Legat de review,in mare parte ai dreptate.Chester e un om de treaba (sau cel putin,asa pare) cu un simt al umorului dezvoltat si cu o doza mare de misoginism.
    Imi place in general ce scrie,ca daca nu imi placea,nu il mai puneam la blogroll. :)
    La faza cu recomandarile,Porcusorul are dreptate.Parca prea ne fortezi sa ascultam piesele alea.Daca unuia nu-i place hip-hop'ul isi baga pula si iese de pe blogul tau.Cam asta e.

    RăspundețiȘtergere
  7. s-ar fi inghesuit mult si ai fi castigat pr :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Si zi, chiar sunt misogin, ha?
    Bai eu cel putin recunosc. Femeile au multe atuu-uri, dar defectele sunt mult mai evidente.
    Căt despre muzică, fiecare om cu gusturile lui. Ce sa-i fac... asta e.
    P.S: Cristi, pe site-ul tau nu ma lasa sa postez comentarii...plm chiar nu stiu ce are.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de cat esti misogin,ca ai recunoscut chiar tu. :D
    Pff...nu stiu,sa ma uit prin tabloul de bord sa vad daca nu s-o fi schimbat vreo setare.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI