miercuri, 10 martie 2010

Poveşti corporatiste – episodul 6

Cum criza e în toi şi posturile bine plătite sunt rare, de fapt orice fel de job nou e rar iar disponibilizaţii se aruncă_ca vulturii la orice fel de anunţ, nimeni nu s-a mirat de numărul mare de CV-uri depuse la următorul anunţ, care suna cel puţin ciudat.

“Căutăm mecanic de locomotivă pentru un trenuleţ turistic, care va plimba angajaţii firmei Vaselina Fină în fiecare dimineaţă la lucru şi in fiecare seară de la lucru. Cerinţe:

- Rezistent la stres şi la fricţiuni mecanice de orice fel.

- Pedant, ţinută impecabilă gen cămaşă albă şi cravată neagră cu picăţele. Pantalonii nu sunt importanţi.

- Persoană sociabilă, veselă şi dinamică, disponibilă şi la solicitări neprevăzute.

Nu este necesară experienţa în domeniul feroviar. Interviul va consta dintr-o singură probă practică”

După zeci de candidaţi respinşi, managerii companiei Vaselina Fină erau deprimaţi. Se plângeau că ce dracu’, în ce ţară au ajuns, că lipseşte mana de lucru calificată, că_cum adică, nimeni nu corespunde aşa unor cerinţe simple. Se zvonea chiar că vor să facă outsourcing în India, unde oamenii sunt mai deschişi la noutăţi. Angajaţii erau înspăimântaţi că îşi vor pierde joburile. Nimeni nu ştia ce să facă. Până când, IT-stul firmei a venit cu o soluţie:

- Fiţi atenţi, am intrat mai demult pe blogul unui idiot care-şi zice Porcuşorul Radioactiv. Avea ăla un sondaj de opinie în care întreba câţi o iau în cur la servici.

- Aşa, şi ? Păi majoritatea o iau.

- Da, dar mai era o rubrică interesantă acolo. Că cică câţi o pun şi de un trenuleţ în fiecare zi.

- Hopaaa, asta ar fi interesant. Şi câţi au răspuns că da?

- Păi optsprezece.

- În afară de noi?

- Nu, cu tot cu noi. Dar noi suntem doar cincisprezece. Şaişpe cu directorul. Înseamnă că mai sunt doi în oraşul ăsta în afară de noi care fac treaba asta.

- Locomotiva şi un vagon. Ezzakt! Şi la ce te-ai gândit?

- Păi să facem oarece head-hunting la concurenţă. I-am şi găsit după IP de la ce firmă sunt.

- Beton frate, mă ocup eu de recrutare – rosti suav secretarul de la HR.

În timp record şi cu un salar cu 50% mai mult decât avea la firma lui, noul mecanic de trenuleţ a fost recrutat pentru firma Vaselina Fină. Acum el este fericit şi conduce cu succes trenuleţul firmei în fiecare dimineaţă spre lucru şi în fiecare seară de la lucru. Angajaţii sunt mulţumiţi că planurile de outsourcing au fost anulate, iar conducerea jubilează.

Urmează un filmuleţ cu noul mecanic în exerciţiul funcţiunii. Este cel îmbrăcat cu cămaşă şi cu cravată. Inimile plăpânde sau stomacele slabe să nu dea clic pe Play. Vorbesc serios.9 comentarii:

 1. holllllllly shit....

  Noah... pana la urma sunt si ei oameni ca si noi... ma rog... uuuh...

  RăspundețiȘtergere
 2. Oare cine m-a pus să mă uit la filmuleţ fiind la lucru? Şi sonorul ... :))) Porcuşorule, nu eşti normal..:))))

  RăspundețiȘtergere
 3. ..... :) :) :) ..ooo fii atent!!.. ma gandeam.. oare nu ma baga si pe mine in firma Veselica Fica ?? intru ca ultimu' vagon!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ai prezentat situatia cu umor.
  Dar este foarte grav ce se intampla la multinationale.
  Angajatii sunt munciti pana la epuizare, managerii sunt fie isterici, fie tirani,termenele limita sunt imposibil de atins, angajatii sunt manipulati si indoctrinati, este invidie si barfa intre angajati, majoritatea angajarilor se fac prin pile.
  Cei seriosi, care nu lingusesc si care isi vad de treaba, foarte putini la numar, li se dau cele mai grele sarcini si se trage la maximum de ei. Nu sunt apreciati si respectati de colegi.

  RăspundețiȘtergere
 5. watta fuck ma?
  poponari?
  numa un porc putea sa gaseasca filme cu poponari.
  nu-ti schimbi ba numele in porcu' poponaut? ca doar asa e trendul.
  pula mea
  mi s-a facut scarba

  RăspundețiȘtergere
 6. Tu ori ai prea mult timp liber, ori prea multa imaginatie :)))

  RăspundețiȘtergere
 7. Bai, eu v-am spus sa nu va uitati. SI am scris si cu rosu. Dar cred ca sunteti niste perversi, fiindca nu v-ati putut abtine. Data viitoare sa ma ascultati, da ? :P

  Draga Black Angel, la angajare intri ca primul vagon. Pana la ultimul e cale lunga.

  Si felicitari lui Anonim, care a inteles foarte bine mesajul. Este exact ce vreau eu sa spun in tot serialul asta, ajuns la episodul 6. Chiar si imbracat intr-o haina umoristica_ca sa nu plangem.

  RăspundețiȘtergere
 8. Porcusorule, e primul film cu poponari care-l vad in viatza mea. Se pare ca am stomac rezistent. Da' tot ma duc la vecina sa fac dezintoxicare.

  RăspundețiȘtergere
 9. Asta nu e film obisnuit. E rialiti show de corporatie

  RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI