luni, 15 februarie 2010

Pensionarii şi studentul – episodul 2

Episodul 1


Săptămâna 16: Mă sincronizez acum la stat în baie cu nea Mitică şi nea Nelu. Se pare că strategia începe să dea roade, pentru că timpul mediu în care apa vine caldă pe ţeavă a crescut cu 6 minute.


S17: Deşi nea’ Mitică e de părere că această scădere are legătură cu faptul că afară nu mai sunt minus cinşpe grade, ci plus două, eu totuşi nu cred asta. Ce legătură ar putea fi? Noi suntem în bloc, nu afară. E prost câteodată Mitică ăsta.


S18: Deci sunt de-a dreptul genial. Mi-a venit o idee trăznet, dar de data asta n-o să suflu nici o vorbă nimănui. Cum la noi în bloc sunt multe pensionare care n-au ce face şi stau mult prin bucătărie, apa caldă vine mult mai repede pe ţeava de acolo. Trebuie doar să văd pe la ce ore stau în bucătărie femeile de la mine de pe coloană. Mă gândesc să trag o ţeavă de la bucătărie către baie, să fac un "T" cu robineţi şi să pot comuta. Damn, i’m good !


S19 : Ţevile şi robineţii costă ca dracu’ de mult, ca să nu mai vorbesc de manoperă. Măi ce s-au scumpit şi chestiile astea din ’80 până acuma ! Şi muncitorii de pe şantier s-au stricat, nu îţi mai vând materiale furate pe o sticlă de vodcă, ci vor bani ! În ce direcţie se îndreaptă ţara asta ?!


S20 : Am găsit pe la grădină un furtun vechi, şi câteva robinete ruginite. Furtunul nu e destul de lung. A trebuit să dau banii pe restul de trei metri şi pe câteva garnituri. Scump, dar cred ca o să recuperez la factură.


S21: Am reuşit să montez instalaţia. Cam scurt furtunul, cred că mai trebuia jumate de metru. E un pic întins, dar merge şi aşa. Am adăugat tabele cu orele în care se găteşte în bloc. Ce e destul de nasol e că trebuie să fac mai tot timpul un du-te – vino baie-bucătărie. Oricum, cred că am găsit regula de bază : când nu sunt telenovele pe Acasă sau pe Kanal D se găteşte în draci. Şi implicit se spală şi vase.


S22: Pentru prima dată de la începutul "ostilităţilor" eforturile mele dau roade. Factura mea a scăzut cam cu 10,5 lei, ceea ce înseamnă cam un metru cub de apă caldă economisit pe lună. De banii ăştia pot să-mi cumpăr două peturi de bere de 2,5 litri.


S23 : Căcat ! Am adormit şi am uitat robinetul de la bucătărie deschis. Peste noapte furtunul vechi a crăpat şi m-a inundat. Cred că a fost o idee proastă să pun parchet pe hol în loc de gresie, că s-a umflat tot. Noroc că am reuşit să scot apa la timp să pun o bucată de covor peste parchetul vechi şi să demontez instalaţia, pentru că imediat a apărut vecina de dedesubt. I-am zis că nu ştiu nimic şi am lăsat-o să se convingă că nu am nici o ţeavă spartă. A fost cam neîncrezătoare totuşi şi s-a uitat cam strâmb la mine. Nu mai e încredere între vecini în ziua de azi! Încotro se îndreaptă ţara asta ?


S24-25: A trebuit să scot o fâşie largă de parchet din hol şi să o înlocuiesc cu altul nou. Costă o grămadă de bani parchetul ăsta, ca să nu mai vorbesc de manoperă.


S26: M-am hotărât să fac instalaţia ca lumea. Până la urmă m-am înţeles cu muncitorii de pe şantier să-mi dea ţevi furate la jumătate de preţ. Costă ceva, dar o să-mi scot investiţia în cam un an.


S27: M-am întâlnit cu studentul de deasupra mea. Îl credeam mai arţăgos, dar m-a salutat politicos şi a stat puţin la poveşti cu mine. Cred că se preface, dar am fost şi eu amabil. Trebuie să-ţi studiezi adversarii şi să nu le dai de înţeles că eşti cu ochii pe ei. La sfârşit m-a întrebat de ce nu îmi pun centrală. Oare bănuieşte ceva ? Nu e o idee rea, dar centrala costă o groază de bani, plus că nu avem fiecare contor separat pe gaz.


S28: Am zis nu “avem fiecare contor separat pe gaz” ? Asta e bine. Mi-a venit o idee: Ce-ar fi să fac o instalaţie de încălzit apa în cuptor şi să trag o ţeavă până la baie şi la bucătărie? O să mă gândesc la asta săptămâna viitoare. Acum mă duc să-mi iau un pet de bere.


- va urma -

6 comentarii:

  1. Bine ca e batran si nu mai poate sa isi transforme obsesia in crime in masa :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Deh, astia au mintea odihnita. Ca intotdeauna. Nu stii niciodata ce naste mintea pensionarului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi au o imaginaţie foarte bogata..Macar de ar folosi-o pentru altceva..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, bine ca stiti voi, degeneratia urmatoare.
    Eu i-am dat ideea venicnului.
    Daca o merge, imi fac si eu.
    Deja in gasit in targ la obor tot ce-mi trebe.
    Futu-le muma-n cur de studenti... incotro se indreapta tara asta, vecine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun. Incet devine serialul preferat maselor. Place la mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nea Nelu, am o idee. Ce-ar fi sa tragem o teava de la tine ?

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI