vineri, 18 decembrie 2009

Cum să mă înjuraţi corect

În general când îţi faci un blog trebuie să te aştepţi să fii înjurat, trollat, spamat, scuipat, lins în cur pentru anumite foloase ş.a.m.d. Ai de facut câteva alegeri simple: îţi pui blogul privat ( ceea ce nu prea te ajută ), te apuci să moderezi comentariile ( ceea ce poate fi o muncă destul de najpa, mai ales dacă nu o arzi pe net toată ziua, plus că vei fi acuzat de băsescianism ), sau pur şi simplu laşi comentatiile “la liber”, cu riscurile aferente.

Unii mimează democraţia în acest fel proclamând sus şi tare “eu las comentariile la liber”, dar apoi ori ştergându-le pe cele contra ( metoda visurât ), ori lăsându-le acolo, dând un răspuns evaziv, apoi banând elegant comentatorul, pentru a nu se mai “desfăşura” a doua oară ( metoda zoso ).

Aşa cum era de aşteptat, de vreo 3 luni încoace, de când a început să fie multă vânzoleală pe blogul ăsta, şi înjurăturile s-au înmulţit. Pe mine personal, ca individ cu şunca groasă din nastere mă cam doare la banană dacă mă înjuri. Eşti liber să o faci, nu te cenzurez, nu te banez, dar fă-o măcar cu eleganţă, cu fair play, şi mai ales cu argumente. De exemplu e o diferenţă mare între următoarele înjurături:


SpuneNuDrogurilor: Nu mi-a plăcut articolul tău cu care ne-ai demascat adevăratele intenţii de a face trafic creând o campanie aparent onestă. De aceea te urâm toţi in cel mai profund mod, ne băgăm pulele în gâtul tău şi când te prindem o să te ciomăgim grupa mare.


E o înjurătură corectă, care conţine cele trei elemente esenţiele: motivaţie ( nu mi-a plăcut articolul tău pentru că... ), obiect ( te urâm, ne băgăm alea-alea ) şi consecinţe ( dacă te prindem...) , pe care o s-o accept cu eleganţa caracteristică mie. În mod sigur n-o să o şterg de pe blog, ci o să răspund prompt:


PorcusorulRadioactiv: Am priceput aluzia fină, sugeţi pula cu toţii şi dacă o să păţesc vreodată ceva o sa-mi pun toţi drogaţii să vă fută în cur.


În răspuns se observă de asemenea trei elemente esenţiale: însuşirea mesajului ( am priceput aluzia fină ), comunicarea concluziei ( sugeţi pula cu toţii ) şi consecinţele ( o să-mi pun drogaţii să vă fută în cur ).

Acesta este un mod frumos şi elegant de a schimba înjurături, iar pe un blog de gentlemani lucrurile se opresc aici, eventual lucrurile se vor stinge după încă un amical schimb de “ba a mă-ti!”. În mod sigur va rămâne la mine pe blog şi va face carieră. Cât de poetic şi minunat schimb de replici! Cât de romantică, şi cât de diferită e această înjurătură faţă de următoarea:


Anonim: eştu un ratat, sugi pula.


Chestia asta chiar nu-mi spune nimic: de ce sunt un ratat, de ce vrei tu să sug pula şi ce vei face în privinţa asta ? Nu conţine nici cea mai mică urmă de informaţie, deci nu e relevantă nici pentru mine nici pentru alt cititor. În plus e nulă, pentru că nu voi suge pula niciodată de bună voie, şi nici măcar nu sunt ratat. Aşa că o voi şterge fără mustrări de conştiinţă.

Alte exemple de înjurături pentru care am tot respectul ( mă rog, nu şi pentru cei care le-au debitat ):


Zoso: Auzi băi pulă! Tu să nu te iei de mine că fac publicitate mascată la case naşpa care nu se vând. Io fac bani grei din treaba asta şi n-o să vină un căcat ca tine cu 10% trafic din cât am eu să-mi strice biznisu! Clar ?


Visurât: Băi căcat de căcat! Ce-ai tu că eu scriu despre noul raft cu cd-uri pe care mi l-am făcut în casă? Cum să nu ţi se pară interesant? Păi tu nu ştii că eu am 1000 de cretini cititori pe zi care intră şi-mi laudă raftul? Probabil ai ceva la cap că nu ţi se pare interesant. Du-te în pula mea şi tratează-te.


Un antenist (m)u[n]ist: Eşti un cretin că zici de Mircea Badea că e un oligofren, am citit articolul tău în toată clasa şi toată clasa a plâns de revoltă. Mircea badea Rulz! We love u Mircea Badea, eşti cel mai tare, Porcuşorul suge pula toturor de dobitoc cum ai putut scrie aşa ceva te urăşte toată clasa a zecea B.


Deci: fiţi creativi, ce p*ula mea. Înjuraţi-mă cu graţie, dar mai ales cu argumente.

22 de comentarii:

  1. Explicatia e simpla, cine injura cu argumente are ceva de zis despre tine. Cine injura fara are ceva de zis despre el. Deci cand unu' zice, doar sugi pula , de fapt spune sug pula si vreau sa mai stie si altii.
    Asa ca iti urez sa ii dai limbi in pizda lu' Angelica Jolie, si la toate playmate-urile de anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. zoso este un fel de vali petcu al hîrtiei igienice folosite şi consumate pe post de şerveţel de şters nasul.
    păi da' ăla e blog ce are el? nişte spermii de gînduri trîntite de-a lungul unei zile de mai multe ori?
    fără mişto şi fără intenţii pupat cur: un blog klumea e cel numit PORCUŞORUL RADIOACTIV.
    aaa, e chiar acest blog!!! beton, neamule! aştept cu interes următoarele tale povestiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. uita-l pe Mihu ce te linge... Cand am intrat pe blogul lui avea postata o buda cu o hartie igienica in ea. Misto, creativ, intransigent, inovator. Si te mai laudai ca ai cititori inteligenti ... :) E un motiv suficient sa te injur ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-era teama ca daca ii fut in gura (si pe blogul tau) pe cacatii aia de pe primele locuri... o sa fie vreo problema...
    Sa-nteleg ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. ok, iata injuratura :

    sa te leg de pat si sa-mi pun pizda pe ratul tau miscand focos din solduri

    RăspundețiȘtergere
  6. uitasem de argument :

    pentru ca as putea

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai, acuma ca v-am dat liber la injuraturi sa nu incepeti sa va injurati unul pe altul. Eu am zis ca aveti voie sa ma injurati pe mine. Aici nu-i Pitici Gratis pana la urma, si am marea pretentie ca "cititorii nostri sint MULT mai destept decat ai lor".

    RăspundețiȘtergere
  8. De obicei nu postez comentarii cam pe nicaieri. Iti citesc blogul de multa vreme si as dori sa "spun" si eu ceva: as ruga pe cei ce injura pe forumuri sa isi creeze propriul lor blog sa vada daca ii apreciaza cineva. Dar pentru asta ar nevoie de creativitate .... si de obicei lucrul acesta lipseste multora.
    C.

    RăspundețiȘtergere
  9. Misto postul porcule.
    Sa te fut intre dinti.
    1) pentru ca vreau si n-am mai futut printre dinti demult
    2) pentru ca si tu vrei, am vazut cum salivezi dupa asta
    3) pentru ca e o tara libera

    Ba, are de toate. Pune-i tu 3 bomboane de pom si urc-o-n brad.
    Steluta si petarde aduc eu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vorbeai de troli postul trecut. In marea lor majoritate trolii injura fara motiv si mai ales fara argumente. E frumos sa fii injurat, publicitatea negativa e tot publicitate, chiar mai potenta decat prima. Dar injuraturile gen "Sugi p*la.(PUNCT), chiar sunt penibile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bai, sincer nu-mi place sa fiu injurat, nu ma intereseaza chiar asa de tare publicitatea. Mi-ar place sa fie peace-love-flowers pe aici, dar daca nu se poate, in numele democratiei ma las si injurat. Dar macar sa fie cu eleganta.
    Si nu, n umi-ar place sa fie un blog in care oamenii sa se injure unii pe altii. Astora le-as taia macaroana cu drujba :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Ba, eu n-am zis ceva de genul suptului, voi ati fugit cu gandul acolo.
    Vrabia malai viseaza...

    RăspundețiȘtergere
  13. ... chiar e ok ! .. ma rog, un mare procent !
    Chiar esti radioactiv !

    RăspundețiȘtergere
  14. Se cer injuraturi elegante pentru domnu Dan.
    Dar Visurat ? Pot sa-i transmit un "esti un cretin, sugi pula" pur si simplu ? De ce nu ? Existenta lui este motivul pentru care il injur. Pe unii oameni nu tre sa ii urasti dintr-un anumit motiv, ci numai pentru simplul fapt ca traiesc. Este elegant si frumos, toata lumea stie ca e un cretin, nevasta-sa arata ca si cum ar avea pula, deci probabil suge si pula. Nu voi intelege niciodata acest cuplu si nici nu imi fut creerii prea mult gandindu-ma la el. Unii oameni este tristi. Si dupa unii oameni trebuie sa arunci cu cacat si sa-i scuipi. M-am plictisit, am pierdut ceva din viata scriind un comentariu despre el. E un cretin, sa suga pula.

    RăspundețiȘtergere
  15. Poti linistita, ca el sigur nu citeste blogul meu, probabil prea plictisitor pentru mintea sa luminata. In plus daca i-ai transmite la el pe blog ai primi un ban, ca asa e unii, nu suporta critica.

    RăspundețiȘtergere
  16. mircea badea nu e un oligofren ... ci este adonis ... este barbatu perfect plin de muschi ... de vita. Pe langa ca e frumos si facut, mai stie si box ... si e campion la versiunea K.K.T. Asa ca te rog ... Eu unu, astept sa-l vad la statia de metrou Super Eroilor, din drumul taberei, langa Hulk, Xavier, Supermen ... si Basescu ... si care mai erau pe acolo.

    Cat despre nu la droguri ... SPIKE le zice mai bine ...
    "Tu vrei sa'mi prezinti riscurile - manca'mi'ai pula !
    Cand eu mai multi prieteni dozati decat permite scriptura.
    Tu vrei sa imi explici mie ce ? Tu nici nu stii cum e.
    Tu nici nu faci diferenta intre iarba si Vitamina C."

    Asa ca ... sa-i fut in bot pe astia de mai sus ... pentru ca pot, pentru ca vreau si pentru ca asa imi "shade" bine.
    Eu pot! Eu sunt magician!

    RăspundețiȘtergere
  17. focos puiule
    ircea badea e un rau necesar va spun eu

    RăspundețiȘtergere
  18. mie mi se pare ca nu prea mai renteaza sa injuri pe cineva. mai bine ii urezi ceva de rau, care stii sigur ca o sa i se intample de exemplu "iti doresc sa ai muci! multi. si sa-ti curga la greu din barna, cate cinci kile de muci pe zi. si sa n-ai parte de servetele si sa fi nevoit sa te stergi cu maneca".m? nu e mai duios?

    RăspundețiȘtergere
  19. da, da' sti ce-i mai tragic? ca astia de te-njura is aia pe care-i tot citesti tu...

    RăspundețiȘtergere
  20. E, aiurea...aici aveam dadeam si eu niste exemple despre cum ar trebui sa ma injure lumea. Si pe aia nu-i citesc, sunt prea neinteresanti. Si de fapt eu nu ma citesc decat pe mine, si comentariile mele, sunt singurul individ interesant din blogosfera. Nah.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI