vineri, 27 noiembrie 2009

Jocul

- Coae, eu cu prietenii mei am găsit un joc tare. Se numeşte WorldCraft.

- Aha, şi cum se joacă?

- E un joc realistic care se joacă în grup. Unul din jucători crează o lume în care ceilalţi îşi fac apoi tabere sau avatari. Şi apoi îi pui să facă diverse munci, să se bată între ei…ce vrei tu. E incredibil de fain şi de complex.

- Aha, şi care e scopul jocului ?

- Păi n-are nici un scop, doar faci puncte şi te dai mare la şcoală. Se joacă un timp mai lung, câteva zile, săptămâni, luni… Dacă opreşti însă serverul celui care a creat lumea e gata, se pierde.

- Poţi şi salva?

- Nu, nu poţi salva, dar el rulează şi dacă nu te bagi. Asta e frumuseţea, personajele au şi liber arbitru. Bineînţeles, dacă nu te bagi o perioadă lucrurile o pot lua razna de tot. Se pot hotărî să se războiască între ei, să colaboreze, să inventeze religii şi zei pe cont propriu…

- Măi, sună interesant. Ce mai poţi face ?

- Poţi de exemplu să le sugerezi unor tabere anumite chestii, şi de acolo ei le dezvoltă singuri. Asta îmi place cel mai mult, să le fac o “minune” şi să văd apoi cum o interpretează, să iau câte un avatar şi să-l chinui, să-l pun să facă anumite munci şi să văd cum se descurcă, să văd cât îmi e de devotat…

Copiii se jucau pe calculator ca de obicei după şcoală, şi ca orice copii, lăsau temele pentru mai târziu. Lucrurile deveniseră interesante de când Pho îl provocase pe Tran la o nouă confruntare. Tabăra lui Tran era pe jumătate distrusă, dar acesta îi capturase o grămadă de personaje lui Pho şi le omora în chinuri în faţa armatei acestuia. Cu toată strădania, armata lui Pho era în degringoladă. Copiii erau aşa de absorbiţi încât nu sesizară că tatăl lui Tran, cel care crease lumea intră nervos în cameră.

- Cum? Iar jucaţi tâmpenia asta? V-am zis deja de la ora 2000 că trebuie să mergeţi la culcare.

- Dar tată…

- Să nu aud nimic. Nici temele nu vi le-aţi făcut. Şi ştiţi ceva? Eu m-am săturat deja de jocul ăsta. Vă neglijaţi temele, vă purtaţi ciudat, vă gândiţi numai la jocul ăsta…

- Tată, te rugăm, numai puţin mai lasă-ne….

- Nu. Gata. E deja ora 2012. La culcare. Şi vă şterg şi jocul – şi înainte de a putea fi oprit întinse un tentacul spre butonul care oprea serverul. De acum înainte nu mai aveţi voie porcăria asta de joc. Nu v-am învăţat eu să aveţi milă de animale?

Pământul se crăpă brusc ducând cu el în adâncuri oameni, case şi tot ce mai era pe acolo. Valuri uriaşe năvăliră înecând întreaga lume, în timp ce serverul intra în modul shutdown.

Copiii rămaseră fără grai.Aşa catastrofă nu se mai pomenise de când Noe făcuse serverul acum câteva săptămâni.

15 comentarii:

  1. ;)) la alt+f4 in aplicatie ce se intampla? daca la shutdown a fost asa dezastru ambulant

    RăspundețiȘtergere
  2. Misto ma, dar slabut... ai un fix cu tentaculele

    RăspundețiȘtergere
  3. Noe Noe Noe...
    Apropo cine plm si-a ales sa joace cu romani ca si caractere?

    RăspundețiȘtergere
  4. porcusorule, incearca sa trimiti povestile de genul asta la revista Helion. sigur le-ar aprecia. eu abia astept sa mai citesc cate ceva pe blogul tau. spor la imaginat lumi ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dush: alt+F4 e mai soft. Baga numai cateva cutremure.
    @Zwargolak: pai si eu am tentacule, de-aia.
    @Anonim: da. si tu ?
    @vreauultimulloc: Eu am jucat cu romanii. Avatarele mele preferate erau Pilat din Pont si Sfantul Nero Piromanul, Iubitorul de Crestini.
    Docica: Mai exista Helion? Il citeam cand eram copil de-o schioapa. Dar nu cred ca ar fi tare interesati, astea sunt povesti usurele de blog, nu literatura adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  6. esti f tare!citesc blog-ul tau de ceva vreme, habar n-am cine esti si cum l-am descoperit, dar am devenit addicted!:)ma binedispui in fiecare zi!GOOD WORK!

    RăspundețiȘtergere
  7. curiozitate: cum se exprima porcusorul inaintea "epocii de blog"?

    si nu te mai laud, ca ti se urca la cap (ce vorba si asta... de parca ti s-ar putea urca la picioare... :))

    RăspundețiȘtergere
  8. daria: multumesc si bine ai venit.

    Adriana: nu sunt multe de zis despre epoca "dinainte" dpdv literar. A, in liceu am incercat sa scriu niste poezii, din care am mai pus cateva pe Porcusorul Serios. Mai am 2-3 care merita mentionate. Cam atat.

    Metalocasnica: Hai ca nu stranut asa de departe. Sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mă mai uzi, gata:)) Săru-mîna, mă adun eu cumva.
    Măcar n-am luat pseudoporcina din spital ieri, că tot era purtătorul in camera de langă mine. yuhuuu!

    RăspundețiȘtergere
  10. rad. rad si iar rad. super porcusor, cuminte si intelijent :)

    RăspundețiȘtergere
  11. pe pariu ca un moise a aparut in mom potrivit la locul potrivit si?
    Sa se faca lumina!
    :D:D

    RăspundețiȘtergere
  12. Desteapta treaba! Si eu ma intrebam daca nu cumva s-ar intampla ceva de genul asta. Ca idee, desi nu prea are mare legatura cu textul, uitati-va la Pandorum. Destul de original.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI