joi, 26 noiembrie 2009

Pensionarii şi studentul - episodul 1

Săptămâna 1: Apa caldă e scumpă. Jumătate din timp curge rece, timp în care o plăteşti ca pe apă caldă.Trebuie să fac economie.

S 2: Am început să mă scol la 6, când lumea se pregăteşte de plecat la lucru. Atunci se foloseşte mai multă apă şi se încălzeşte mai repede.

S3: Mi-a venit o idee genială. Ascult pe ţeavă dacă cineva a dat drumul la apă caldă. Aştept un timp ca apa să se încălzească, apoi îi dau şi eu drumul. Astfel economisesc bani. Trebuie să-i dau pontul şi lui nea’ Mitică de la 4.

S4: Nu trebuia să-i dau pontul lui nea’ Mitică. Idiotul şi-a bătut gura şi acum cred că mulţi mi-au furat ideea. Apa caldă curge rece în medie mai mult cu 6 minute. Am un caiet in care ţin evidenţa.

S5: Porcii într-adevăr aşteaptă unul după altul să dea drumul la apă. Nu-i nimic, tot până la urmă tot cedează unul mai în criză de timp. Eu am tot timpul din lume, doar nu mă duc la lucru. Trebuie doar să stau in baie şi să fiu pe fază.

S6: Nu mai merge nici asta. Trebuie să găsesc o soluţie ca să-i păcălesc să dea drumul la apă caldă.

S7: Mi-a venit o idee genială. Dau drumul la apă rece în loc de caldă ca să-i momesc. Cred că vraja ţine. Apa caldă vine în medie cu 2 minute mai repede. Am adăugat tabele în caiet pentru o statistică mai bună.

S8: Petrec tot mai mult timp în baie şi mă scol tot mai devreme. Cred că vecinii şi-au făcut şi ei tabele cu statistici ca ale mele, pentru că am observat că deşi apa se aude pe ţeavă tot rece curge (în medie cu 13,45% mai mult )

S9: M-am gândit să recuperez apa rece care curge aiurea. Am legat de robinet un furtun pe care l-am pus în vană. Apa o folosesc la budă şi la spălat vase.

S10: Vana se umple deja cam repede. Nu am ce face cu atâta apă, dar îmi pare rău s-o arunc. Bine că s-au inventat bidoanele de 5 litri. Totuşi încep să nu mai am loc în casă. Dau drumul la apă cu intermitenţe.

S11: Petrec în medie două ore pe dimineaţă în baie cu mâna pe robinet şi am ajuns să mă scol la ora 4 dimineaţa. Nu mai dorm bine noaptea. Fac calcule şi pun la punct strategii. Cred că vecinii mei fac la fel. E tot mai greu să obţii apă caldă repede.

S12: Nu mai dorm deloc noaptea, ziua sunt praf. Cred că o să mă îmbolnăvesc. Am început să măsor minutele la care se dă drumul la apă pe ţeavă şi intervalele în care se opreşte. Mi-am refăcut caietul şi am adăugat noi tabele şi grafice.

S13: Nu mai inţeleg nimic. Intervalele sunt din ce în ce mai haotice. Cred că o să mă îmbolnăvesc de nervi. Şi în plus, în loc să economisesc bani factura a crescut alarmant.

S14: Îl bănuiesc pe studentul ăla de deasupra mea că ne fute tot meciul. Ai dracului de copii zgârciţi. Părinţii lor le trimit bani de apă caldă iar ei îi dau pe bere şi pe ţigări. N-are altceva de făcut decât să stea dimineaţa în baie cu mâna pe robinet?

S15: Nu o să cedez. Tinerii ăştia nenorociti din ziua de azi, se cred foarte deştepţi. Ce cred ei, că eu nu am studii? Doar am fost contabil la viaţa mea. De acum o să stau în baie mai mult şi îl voi învinge. M-am aliat cu nea’ Mitică şi cu nea’ Nelu de la 7.


În acest timp, studentul obraznic de deasupra stătea pe mess cu prietena lui de acasă:

studentpotent20: Auzi pisi ce fază tare.

pisicutzaexcitată89: Ia s-aud, bombonel.

S: Am nimerit într-un bloc de pensionari idioţi

P: loool. Păi?

S: Păi zgârciomanii ascultă dimineaţa pe ţevi când fac eu duş şi după aia dau drumul la apă caldă să n-o plătească ei.

P: looool. Hai pe bune. Auzi bombonel, dar de când te scoli tu dimineaţa?

S:Pana mea, o singură dată când am avut examen. In rest dorm până la 12, că-s rupt după beţiile care le tragem.

P: Păi şi de unde ştii tu ce fac ăştia dimineaţa?

S: Păi am ieşit pe balcon la o pipă şi i-am auzit cum vorbeau pe balconu’ de pe scară. Idioţii şi-au făcut tabele şi stau în baie câteva ore în fiecare dimineaţă la pândă

P: loool, bombonel. Nu-mi vine să cred.

S: pisi, stai să vezi cum îmi bat joc de ei.

P: hai zi cum.

S: am înregistrat zgomotul apei pe ţeavă şi am făcut mp3. Apoi am pus o boxă în baie şi l-am programat să pornească şi să se oprească aleator începând de pe la 4 până la 8 dimineaţa. Io dorm, normal, da-i văd pe scară cum se agită şi şuşotesc.

P: loool looool rotfl loool. Eşti un geniu bombonel. Abia aştept să vii acasă să-ţi dau un premiu.

S: Zăăăău? Ce premiu?

P: Nu-ţi zic, dar mi-am luat lenjerie nouă…..şi mai am o surpriză….

15 comentarii:

  1. Beton, nici eu nu-i suport pe pensionarii de la mine de pe scara, tot timpul imi vine apa rece pe teava de calda minim 10 minute. Daca as sti ca sunt la fel de maniaci, le-as face si eu bucata, dar eu cred ca sunt doar nespalati.

    RăspundețiȘtergere
  2. smart, smart...acu inteleg de ce se agitau ai mei de la 5 si dupa 3-4 ani dupa ce au intrat in pensie si au montat centrala de apartament ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare asta ii mentine tineri sau ii consuma?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai pula mea tinere, de aia m-am raliat cu nea mitica? sa ne futi tu apele calde cu tehnologia, taica? sa n-am apa sa ma spal, sa v-auz pe astia tineri "ce candeste mosu', sa-mi bag pula!"
    rusine tineretului!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frateee! Genial! Genial! Si asa de adevarat. Si la mine in bloc sa stii ca fac la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca ii mentine tineri, dar clar le da o ocupatie. Saracii au nevoie. Si povestea asta e inspirata din fapte reale. I-ati vazut acuma cativa ani pe aia care furau apa calda din calorifere sa faca baie ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am aflat cum sa folosesti apa rece fara sa se contorizeze :)

    RăspundețiȘtergere
  8. bai genial. daca as sta cu chirie ar fi ceva. da' cu caminul asta...

    RăspundețiȘtergere
  9. Hehe. In casa unde locuiesc eu, sunt STAPANA pe apa! Robinetii , contoarele si centrala sunt in demisol. Demisolul e al meu. Ergo, daca se uita mai urat el la mine decat eu la el,grecul de deasupra poate fi surprins intr-o situatie in care eu il las sa puta si sa degere.
    :d

    RăspundețiȘtergere
  10. Studenta la Limbi, tati!
    Dar .. whatever floats your boat!
    :)) tin sa-ti subliniez nemultumirea legata de poza tanti-tipei aleia cu falushii de plastec pe tava.
    Vez ca sunt metalocasnica de az. De az e oficial, de facto. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar nu inteleg care e nemultumirea. E hostess-a draguta de la clubul meu de swinging, oferind accesorii vizitatorilor. Gratis.

    RăspundețiȘtergere
  12. She knows nothin'. Nothin' I say! ;))
    Pappa Piglett,eu ma chinui sa imi schimb sablonul p'aici. Sper sa nu se duca tot ce am pseudoscris.
    Ar fi incununarea activitazurilor mele recente!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai se putea?? S-a dus blogrollu si alte alea! SI NICI MACAR NU SA SALVAT SABLONUL!
    Asa-mi trebe daca nu vreau sa cer ajutor. ;))

    RăspundețiȘtergere
  14. * s-a. / bitchslap. Izu is in frenzy, scuzati agramaticalitatzurile.

    RăspundețiȘtergere

GROHĂIŢI SAU GUIŢAŢI AICI